top of page

NICOLAS JANSSENS_

Advocaat

Mr. Nicolas Janssens studeerde anno 2013 af als Master in de Rechten aan de KU Leuven. In 2014 voegde hij daar de Master in het Notariaat, eveneens aan de KU Leuven, aan toe. Hij schreef in deze opleiding met grote onderscheiding een thesis over het thema “Verandering van de koper tussen notariële akte en compromis”, waarbij uitgebreid werd ingegaan op de gevolgen voor de registratiebelasting.

 

In 2014 trad mr. Janssens toe tot de balie van Antwerpen, later de Balie Provincie Antwerpen. Zijn bijzondere interesse ligt sindsdien steevast in het burgerlijk vastgoedrecht, zowel op het gebied van overeenkomsten (koop, huur, aanneming) alsook op het vlak van notarieel recht en notariële aansprakelijkheid. Het cliënteel loopt daarbij uiteen van grotere vastgoedspelers over notarissen tot particulieren. Nicolas Janssens is de fiere winnaar van de prijs Herman Dewinter van de pleitwedstrijd van de Antwerpse balie, waarna hij de Zuidelijke Pleitwedstrijden in Breda won in 2016.

Mr. Janssens is bijzonder lector van het vak Goederenrecht in de opleiding Notariële Praktijk aan de Universiteit-hogeschool Leuven-Limburg (UCLL). Daarnaast is hij sedert 2018 actief redactielid van het tijdschrift Bericht aan het Notariaat van Larcier. Mr. Janssens publiceert en geeft studiedagen in het domein van het notarieel vastgoedrecht. 

Publicaties

20201020-iuste-358.jpg
bottom of page