top of page

TINE BOGAERTS_

Advocaat

Tine is een ervaren business lawyer en maakte 13 jaar lang deel uit van het commercial law department van advocatenkantoor Monard Law.  Van daaruit adviseerde zij succesvol Belgische/EU klanten (inzake handelsgeschillen, algemene voorwaarden, marketing/reclamerecht,  productaansprakelijkheid, mededinging edm.) en voerde zij commerciële litiges in diverse Belgische rechtbanken.  Tine ontwikkelde er een bijzondere kennis van o.a. de automobielsector, de kansspelsector en de markt van luxegoederen (horloges).

 

Tine beheerst alle facetten van het ondernemingsrecht (handels- en economisch recht, eerlijke handelspraktijken & mededinging, verbintenissenrecht), maar is in het bijzonder gepassioneerd door distributierecht en distributiestrategieën.  In dat kader behaalde zij in 2016 een LL.M. in EU Competition law and Economics (Magna Cum Laude), waarbij zij een thesis schreef over ‘Duale distributie’ of de zogenaamde ‘two routes to market’.     

Tine heeft jarenlange ervaring om ondernemingen te begeleiden richting meer strategische distributiekeuzes, dit zowel online als offline.

 

Naast adviesverlening,  contract drafting,  en geschillenbeslechting (pleiten),  werd Tine geregeld gevraagd om inhouse compliance trainingen te geven aan bedrijven.

 

In 2022 besloot Tine om de Balie even te verlaten om haar blik en ervaring nog te verruimen met international trade experience : zo werkte zij twee jaar als company lawyer bij multinational en voedingsgigant Cargill.  Aldaar had Tine, naast het boeiende B2B legal werk in internationale context, ook de gelegenheid om diverse Belgische M&A-transacties mee in goede banen te leiden en haar corporate law skills aan te scherpen.

 

Sinds 2 april 2024 vervoegde zij opnieuw de Balie, en maakt zij deel uit van IUSTE Advocaten.    

Tine is sindsdien opnieuw een  ‘trusted legal advisor’ voor start-ups, KMO’s en multinationals.    

 

Tine is Master in de Rechten aan de KUL (Leuven, 2005), Master en criminologie aan de UCL (Cum laude, Louvain-La-Neuve, 2007), en behaalde een LL.M in EU Competition law and Economics (Magna cum laude, Brussels School of Competition, 2016)

 

Tine behandelt dossiers in NL, ENG en FR.

Tine is eenvoudig bereikbaar op tine@iuste-advocaten.be

Picture1.jpg
bottom of page